Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  carriere@fortezza-groep.nl

Hacken op de Hei

Hacken op de Hei

Het overgrote deel van Fortezza Software ziet elkaar niet dagelijks omdat zij allemaal bij andere opdrachtgevers zitten. Op 21 november kwamen onze Fortezza Software bij elkaar. Op het programma stond “Hacken op de Hei” op een unieke locatie in Den Haag. In deze blog vertelt Enrico over de dag.

Voor menigeen was al de rit ernaartoe, of zullen we zeggen omhoog, adembenemend. Met een lift die als enige knoppen “40, 41, 42” kent, schoten wij razendsnel een glazen koker omhoog. Na 135 meter de lucht in belanden wij in de Penthouse Suites van De Haagse Toren, die ook wel bekend staat als ‘het Strijkijzer’.

Bijna alle Fortezza SoftwareProfs was het gelukt om aanwezig te zijn, net als onze Business Developers en stafleden. Na een update over de Great Place To Work resultaten door Marleine en een vooruitkijken op de plannen voor Fortezza Software in 2020 door William, Bryan en Koert gingen we direct te techniek in. 

Hacken op de Hei

Het idee van de hackathon is als groep te werken aan onderwerpen die ons leuk, tof en innoverend lijken, maar we niet dagelijks mee werken. Van tevoren hadden we al een stuk of vijftien ideeën verzameld, die ter plekke ook nog aangevuld werden. Het leuke is dat het ons lukte enkele van die ideeën met elkaar te verbinden en in groepjes van 3-5 personen aan te pakken. Wij hebben onder andere gehackt met Python, databronnen uitgediept en een Java Spark applicatie met NoSQL ElasticSearch database gedeployd met Jenkins X naar een OpenShift omgeving. Het doel was de dag was niet zo zeer dat elk project een concreet resultaat moest opleveren. Het ging om de weg naar het resultaat toe en ook wat je met je collega’s ervan kan leren.

Tijd voor ontspanning

Natuurlijk volgde er aansluitend een borrel, geheel in stijl in de Sky Bar met mooi uitzicht over het glanzende en in mist gehulde Den Haag. De dag werd afgerond met een vijf gangen diner in het restaurant op de 42de verdieping. Wij kijken terug op een geslaagde dag waar techniek, kennis, gezelligheid en elkaar beter leren kennen met elkaar met elkaar vermengd waren. Er zullen zeker meer dagen als deze volgen.