Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  carriere@fortezza-groep.nl

Jaaroverzicht: Werken bij Fortezza in 2019

Jaaroverzicht: Werken bij Fortezza in 2019

Wat een jaar! We hebben onder andere

  • 31 Fortezzianen mogen verwelkomen;
  • Meer dan 27 Forthankzza repen uitgedeeld;
  • 12 contracten verlengd naar onbepaalde tijd;
  • 20 collega’s op een onwijs gave opdracht mogen plaatsen;
  • Meer dan 50 persoonlijke verjaardagcadeau’s gekocht;
  • 7 inspirerende Kennissessies georganiseerd;
  • Meer dan 10 ForFun uitjes gehad;

In dit overzicht laten wij graag een selectie zien van deze bovenstaande momenten!

Navigeer snel naar de maand die je wilt zien:
Januari | Februari | Maart | April | Mei | Juni | Juli | Augustus | September | Oktober | November | December

Januari

Blockchain sessie

Als we naar digitale transformatie thema’s kijken, is Blockchain er zeker eentje waar we serieus rekening mee moeten houden en een impact op onze wereld gaat hebben. Geen saai verhaal in deze kennissessie, maar real use cases. En om het conceptueel goed te snappen, een gamification van Blockchain, door het bouwen van een fysieke Blockchain met LEGO. Daarbij leerden we goed begrijpen wanneer Blockchain nu wel een oplossing kan zijn en wanneer ook niet.

DevOps Guild Night

Op een typische koud-natte winterse avond in januari hebben we de eerste door de Fortezza Software georganiseerde Guild afgetrapt. Enrico vertelde in deze blog hoe deze avond was.

Februari

Azure DevOps workshop

In februari heeft Team Data samen met specialisten van INNAX en Florensis International een tweedaagse Azure & DevOps training van Clint Huijbers gehad. Op de eerste dag zijn ze begonnen met blanco Azure Resource Groups en een leeg DevOps project, waar tegen het einde van de middag een eerste Build uitgevoerd werd en zowel Sandbox én Production automatisch gedeployed kon worden vanuit Azure DevOps. De tweede dag bestond uit het oefenen met CI&CD en Git en meer focus op de nieuwe ‘way-of-working the Azure & DevOps way’. Al met al een zeer geslaagde training, waar iedereen met een mooi certificaat op terug kan kijken.

Maart

Java Guild Night

Donderdag 7 maart was het zover: de eerste Guild bijeenkomst van de Java tafel. Spannend want waar eerdere Guild sessies over taal overstijgende concepten als DevOps en Data Engineering behandelde ging deze sessie specifiek over Java. Waar in het begin de angst heerste dat we misschien snel waren uitgepraat, bleek al snel dat we eerder tijd te kort zouden komen. Iedere deelnemer had wel interessante kennis tot zijn beschikking waar andere jaloers op zijn zoals Kotlin, Ansible, Axon Framework. Anderen hadden weer interessante meningen die zeker aanzetten tot denken. Zijn frameworks wel echt zo handig, of kunnen we toch beter zonder? Soms ontstond er discussie, soms instemming. Lombok is echt niet zo handig als dat het in eerste instantie lijkt. We beëindigden de avond met ons te realiseren dat we een pauze compleet waren vergeten en vol ideeën voor toekomstige Guild sessies.

Workshop Feedback geven

Feedback, het liefst in de vorm van opbouwende kritiek, is essentieel voor eigen ontwikkeling en voor het goed functioneren van een team. Maar hoe zorg je ervoor dat deze feedback de gewenste resultaten oplevert? Door de regels van feedback geven en ontvangen in acht te nemen, leer je het meeste van elkaar en verhoog je het werkplezier en de productiviteit. Tijdens deze interne workshop gingen wij aan de slag met de regels van feedback geven en ontvangen.

April

Fortezza Software Meetup: Code maintainability and sustainability

Op 17 April 2019 hield Fortezza een Meet Up over Code Maintainability en Sustainability. De setting was uniek; uitzicht op het speelveld vanuit de Sky Lounge van het ADO Stadion. De avond begon met een luxe satébuffet en eindigde met bittergarnituur en een afsluitend drankje. Maar daartussen is waar het werkelijk om draaide op dit event: Twee inspirerende talks over Code Maintainability en Code Sustainability. Lees hier meer over deze meetup.

Office Gym

Sporten tijdens werktijd wordt tegenwoordig steeds meer gefaciliteerd door werkgevers. Maar wat denk je van sporten onder werktijd, op kantoor en in je werkkleding? In april kregen we van Melanie van WorkMassage.nl een workshop Office Gym om oefeningen te leren die wij gewoon achter ons bureaus kunnen doen!

Mei

Lancering werken bij website

Begin mei was de lancering van onze nieuwe werken bij website. Fortezza heeft grote groeiambities. Daarom vonden wij het noodzakelijk dat er een nieuwe website kwam om te laten zien wie zijn als werkgever. De nieuwe site staat bomvol met informatie over hoe het is bij ons te werken, onze cultuur, onze arbeidsvoorwaarden en natuurlijk de vacatures.

Workshop Time Management

Tijdgebrek, veel onderbrekingen en een overvolle inbox; problemen waar iedereen wel eens tegen aan loopt. Door alle spoedklusjes lukt het soms maar niet om toe te komen aan grote klussen en lange termijn zaken. Maar hoe organiseer jij je werk nou op zo’n manier dat jíj in controle bent en dat het werk jou niet uitkiest. Door alle verschillende projecten waar iedereen bij betrokken is, kan men het overzicht wel eens verliezen. Patrick Stastra van Tijdwinst.com kwam een avond bij ons langs om binnen 3 uur een 1-daagse cursus te geven.. de ultieme test voor time-management 😉 Het was een leerzame avond, vol met praktische tips en tools waar iedereen de volgende ochtend gelijk mee aan de slag kon.

IJskarten

IJskarten in mei.. klinkt vreemd, maar in Den Haag kan dat. Karten is een geliefde activiteit onder de Fortezzianen. Een avond vol spektakel, slippende banden en opspattend ijs

Juni

Summer Event

Het is natuurlijk erg prettig om tijdens kantooruren leuke collega’s om je heen te hebben. En dan ga je ’s avonds weer naar huis. Maar … buiten kantooruren is het bij ons minstens net zo gezellig! Team Fortezza heeft elk jaar een Summer Event. Het was de perfecte dag met heerlijk weer en originele activiteiten. Benieuwd wat we precies hebben gedaan? Bekijk de bovenstaande video 🙂

Juli

Bijlgooien

Bij Fortezza gaan wij op een heel gezonde en leuke manier met onze werkfrustraties om: bijlgooien na het werk!

Augustus

Escape Room Leiden ForFun

In augustus zijn we met vijf Fortezianen richting Leiden gegaan om ons op te laten sluiten in het Kruithuisje aan de Jan van Houtkade in Leiden. In het oude atelier van Rembrandt zit tegenwoordig een escape room. Op zoek naar het geheim van Rembrandt moesten we allerlei kleurrijke puzzels oplossen.
Na 46 minuten en 34 seconden hebben we het geheim ontdekt en mochten we met een gerust hart het kruithuisje verlaten. Maar natuurlijk niet voordat er een heus krantenbericht over onze vondst gepubliceerd was ;).

Even tussendoor…..

Jaar bij ons in dienst? Dat laten wij niet onopgemerkt voorbij gaan! Om dit te vieren krijg je van ons de bekende prijs winnende (#1 Cava van het Forepark) fles bubbels van Fortezza 🍾✨

September

Kennissessie Spreken met impact

Bij Fortezza organiseren wij regelmatig inspirerende kennissessies. Deze maand had de kennissessie als onderwerp “spreken met impact” en wij gingen aan de slag met onze presentatieskills. Lees hier meer over deze kennissessie.

Game Night 5.0

Om de twee maanden wordt er een Fortezza Game Night georganiseerd. Benieuwd naar een impressie van zo’n avond? Bekijk deze hier.

Oktober

Great Place to Work

In oktober kregen wij onwijs leuk nieuws. Wij mogen vanaf heden onszelf een Great Place to Work certified noemen! Op basis van de feedback van de medewerkers over de mate van vertrouwen, trots en plezier én de evaluatie van het werkgeversbeleid is Fortezza gecertificeerd. 

De medewerkers scoren het hoogst op de onderlinge verbondenheid en plezier met elkaar. Onder andere de stelling ‘Ik kan hier mezelf zijn’ scoort 96%. Vanuit het werkgeversbeleid scoort Fortezza het hoogst op de thema’s Inspireren en Verwelkomen van nieuwe medewerkers. 

Q3 update

Elk kwartaal organiseert Fortezza voor haar medewerkers een Q-update om de ontwikkelingen van Fortezza door te nemen én uiteraard even samen te zijn om met elkaar een leuke avond door te brengen. Bij Q3 gaven wij er een passend herfstig tintje aan met het thema Oktoberfest! Het kantoor werd omgebouwd tot een Deutsche Stubbe, er was bier en de directie trok hun lederhosen aan.

Stadium Fun Fun

Vorig jaar deed Team Fortezza al voor de eerste keer mee aan de Stadium FunRun. Afgelopen zondag werden de hardloopschoenen weer uit de kast getrokken en op steenworp afstand van ons kantoor meegedaan als bedrijventeam. Dit jaar was Team Fortezza vertegenwoordigd door twee dames: Marlein en Jillian. Gezamenlijk hebben zij de 5km afgelegd, die eindigde via de spelerstunnel met een rondje om het veld.

Door deze run was Fortezza niet alleen sportief bezig. Met de deelname van Team Fortezza aan de Stadium FunRun heeft Fortezza ook een bijdrage geleverd aan de goede doelen ‘Juliana Kinderziekenhuis’ en ‘ADO Den Haag in de Maatschappij’. In totaal is door alle deelnemers aan de run daar het mooie bedrag van €3055,- voor opgehaald.

November

Het overgrote deel van de Fortezza Fortezza Software ziet elkaar niet dagelijks omdat zij allemaal bij andere opdrachtgevers zitten. Op 21 november kwamen onze Fortezza Software bij elkaar. Op het programma stond “Hacken op de Hei” op een unieke locatie in Den Haag. In deze blog vertelt Enrico over de dag.

December

Santa Run Haarlem

In december gingen Marleine, Ravi en Jillian de uitdaging aan om in kerstman outfit mee te doen aan de Santa Run 2019 in Haarlem 🎅🏻. Het ging niet om het neerzetten van een scherpe tijd, maar om de fun! Ze gingen weg vanaf de Grote Markt samen met 2.000 andere kerstmanenthousiastelingen. Na het 3 kilometer lange parcous vol lichtjes, gezelligheid en muziek werd er gefinisht en opgewarmd met een lekkere glühwein.

Kerstevent

Team Fortezza sloot het jaar af tijdens het Fortezza Kerst Event met als thema James Bond. Op een super bijzondere locatie, namelijk Madurodam! Wij kregen de unieke kans om in het park na sluitingstijd te mogen rondlopen om het op ons gemakje te ontdekken. Madorodam was prachtig versierd met allemaal lichtjes, dus het was werkelijk waar bijzonder. Dit jaar waren alle partners ook uitgenodigd. Leuk om eindelijk eens een gezicht bij de naam te hebben. Om het jaar knallend af te sluiten hebben wij de avond ons vermaakt met casinospellen en onze dancemoves laten zien op de dansvloer.

Tot slot

Fortezza Kroket Vrijdag

Elke 3 weken hebben wij met een groepje collega’s een dresscode voor die dag en gaan daarna gezamenlijk buiten de deur lunchen. Hierboven een selectie van de dresscodes die wij hebben gehad!