Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  carriere@fortezza-groep.nl

Kennissessie verbeteren presentatieskills bij Fortezza

Kennissessie verbeteren presentatieskills bij Fortezza

Fortezza draait om het succesvol maken van mensen. Om onze eigen medewerkers ook zo succesvol mogelijk te maken, organiseert Fortezza voor haar medewerkers regelmatig kennissessies. Afgelopen maand stond er weer een leerzame avond met als onderwerp het verbeteren van de presentatie skills op de agenda. De workshop werd gegeven door het team van Great Communicators. Zij werken onder andere voor TEDx, Triodos, Microsoft, ABN AMRO Bank, Het Rijksmuseum, Amnesty International.

Aan ons allemaal was gevraagd een korte presentatie van anderhalve minuut voor te bereiden over een onderwerp dat voor ons belangrijk is. Dit kon een hobby zijn, iets in ons werk, een droom of wens – zolang ons hart er maar sneller van ging kloppen. De avond begon met een ijsbreker waarin wij allemaal vertelden waarom spreken met impact belangrijk voor ons af. Iedereen kon gelijk voor de groep spreken – geen rustige inleiding dus 😉

De heilige drie-eenheid van spreken met impact

Daarna werd ons uitgelegd over de 3 aspecten die belangrijk zijn voor een goede presentatie:

  • Connectie met jezelf
  • Connectie met je publiek
  • Connectie met je boodschap

De samenhang tussen die drie zorgt ervoor dat je meer impact kan maken tijdens je spreken en je kan communiceren vanuit je eigen kracht.

“Nobody cares how much you know, until they know how much you care” – Theodore Roosevelt

En dan nu oefenen..

Het tweede deel van de avond bestond uit het houden van ons korte praatje van anderhalve minuut voor de groep. Diegene die sprak kreeg daarna direct feedback van de collega’s op de 3 bovenstaande aspecten. De geleerde theorie werd dus gelijk in praktijk gebracht. Met nog wat overige praktische tips (zoals: oefen je presentatie altijd hardop en zorg dat je kernboodschap helder is) was de avond alweer ten einde. De komende tijd staan er weer genoeg presentatie momenten op de agenda voor de verschillende collega’s. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om deze skills in de praktijk te brengen.

Hulp nodig bij het voorbereiden van je speech of presentatie? Bekijk dan de checklist op hun website.

De volgende sessie

Voor oktober staat er ook een leerzame sessie op de agenda, namelijk een Creativity Bootcamp! Hierin gaan we leren hoe we onze eigen creativiteit kunnen activeren en stimuleren en die van onze teams om zo effectiever tot betere ideeën en oplossingen te komen.

Werken bij Fortezza betekent elke maand een nuttige kennissessie. Wil jij deze niet meer missen? Kijk dan eens bij onze vacatures!