Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  carriere@fortezza-groep.nl

New Hire interview: Tim Hagg

New Hire interview: Tim Hagg

Het was uiteraard voor ons geen verrassing. Onze nieuwe collega Tim is door zijn proeftijd heen gekomen! Per 1 augustus is Tim Team Fortezza IT komen versterken als System Engineer. Nu zijn eerste maand voorbij is is het een mooi moment om te vragen hoe zijn tijd tot nu toe bij Fortezza heeft ervaren.

Wie ben je?

Ik ben Tim Hagg, 24 jaar oud en geboren in Leiderdorp. Inmiddels woon ik in Voorschoten. Ik heb een leuke en lieve vriendin en ben op dit moment samen met haar op huizenjacht voor een mooie plek om samen te gaan wonen.

Wat is je achtergrond?

In 2015 heb ik mijn diploma MBO4 ICT-Beheerder aan het ROC Leiden afgerond. Tijdens deze studie heb ik al op verschillende plekken door middel van mijn stages praktijkervaring op gedaan. Bij mijn eerste werkgever heb ik 2 jaar gewerkt als eerstelijns support en daarna heb ik een overstap gemaakt. Die overstap betekende ook voor mij een nieuwe functie met nieuwe werkzaamheden. Hier werd ik betrokken bij steeds meer tweedelijns werkzaamheden en projecten, zoals serverbeheer en het verhuizen van server ruimtes. Ook heb ik geholpen met het opzetten van nieuwe servers en operating systems bij klanten.

Hoe ben je bij Fortezza terecht gekomen?

Via LinkedIn werd ik benaderd door Jillian. Haar berichtje viel op tussen de rest, omdat de manier van benaderen leuk was en de functie waarover zij mij aansprak gericht was op wat ik wilde doen.

Ik kende Fortezza nog niet als bedrijf, maar toen ik het googelde zag ik dat het dicht bij mij in de buurt zat. Voordat ik op eerste gesprek ben geweest werd mij de mogelijkheid geboden om met een huidige collega, Glenn, telefonisch al kennis te maken en om mijn vragen te stellen. Het was fijn om deze mogelijkheid te krijgen, omdat ik zo al een goede indruk van het bedrijf en de functie kreeg voordat ik op gesprek ging.

Mijn tweede gesprek was uniek. In plaats van een traditioneel sollicitatiegesprek rond de tafel ben ik gaan karten met Koert, Jillian, Mark (de directeur van Fortezza) en een andere sollicitant (voor een andere functie). Ik kreeg daardoor gelijk een goede indruk van de sfeer binnen het bedrijf. Er werden ook genoeg grapjes gemaakt: “Als je Mark laat winnen, krijg je de baan.”

Toen ik het aanbod kreeg was het wel even lastig. De twijfels sloegen even toe. Je weet wat je hebt aan je huidige werkgever en een overstap maken is dus soms een beetje een gok nemen. Uiteindelijk ben ik blij dat ik toch de knoop heb doorgehakt en heb besloten om bij Fortezza aan de slag te gaan!

Hoe is je eerste maand bevallen?

Mijn eerste dag begon gelijk met een introductiepresentatie van Marieke. Hierdoor kreeg ik een goed beeld van de gehele organisatie en hoe verschillende zaken hier werken. Alles was qua spullen ook prima geregeld: mijn laptop en werkplek waren ingericht en klaar voor gebruik. Ook werd ik op de eerste dag gekoppeld aan mijn buddy Nadine. Nadine heeft mij de eerste dagen begeleid en ervoor gezorgd dat ik opgenomen werd in het team.

Ik ga met veel plezier naar mijn werk. Vanaf de eerste week gaf mijn manager Eddy mij al veel verantwoordelijkheid, hartstikke leuk! Ik ben al langs verschillende klanten, zoals Dolmans en WEA, geweest. Eerst nog samen met een collega, maar inmiddels ga ik zelfstandig. Het lijkt mij leuk om de komende tijd zelfstandig projecten te gaan draaien, zoals het opzetten van een ESX host of het opbouwen van nieuwe servers. Ik ga daar graag voor met klanten om de tafel om te horen wat de wensen zijn.

De onderlinge sfeer is hier gezellig! Fortezza is een platte organisatie, waar veel ruimte is voor informeel en persoonlijk contact. Elk begin is natuurlijk even wat lastig, je moet de mensen leren kennen en je draai vinden.

Extra leuk is het dan om van Nadine na een paar weken te horen: “Het lijkt alsof je hier al jaren werkt!”.

Heb je tips voor Fortezza die je eerste maand had kunnen verbeteren?

Er ligt voor Fortezza nog een uitdaging in het op een toegankelijke manier delen van de kennis tussen collega’s. Ik moest bijvoorbeeld een Thin Client instaleren bij een klant op locatie. Er was een collega die dit al eerder gedaan had, alleen dit was nergens gedocumenteerd. Het was handig geweest als de instructies in een kennisitem in de kennisbank waren opgenomen.

Wat zijn je ambities?

Voor mij ligt de focus voorlopig op het behalen van certificaten. ITIL4, Office365 en verschillende Azure certificaten staan op de planning. Door middel van de eCIP gesprekken bij Fortezza word ik hierbij ondersteund.

Ik zie mijzelf de komende jaren ontwikkeling in het systeembeheer. Van tweedelijns wil ik doorgroeien naar derdelijns, doordat ik steeds meer kennis en ervaring op doe. Ik kijk er erg naar uit om mij tijdens mijn tijd bij Fortezza te ontwikkelen.