Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  carriere@fortezza-groep.nl

New Hire Interview:

Berry van den Boom

Per 1 augustus 2023 heeft Berry van den Boom het team van Fortezza versterkt. Met een rijke achtergrond van uiteenlopende banen buiten de IT, maakt Berry nu de overstap naar onze sector. Zijn reis weerspiegelt een sterke drang naar groei en een passie voor technologie. In dit interview vertelt hij over zijn eerste ervaringen bij Fortezza, zijn ambities en hoe hij de balans tussen werk en privé behoudt. Leer meer over Berry’s en zijn toekomstplannen binnen ons bedrijf.

Ik begrijp dat je carrière buiten de IT begon. Waarom heb je de switch gemaakt?

“Voordat ik de IT-sector instapte, heb ik verschillende banen gehad. Ik werkte in de logistiek, deed orderpicking voor de bloemenveiling en was chauffeur. Ook heb ik kredietcontroles uitgevoerd voor verschillende bedrijven. In deze rollen voelde ik dat ik beperkte doorgroeimogelijkheden had, terwijl stappen kunnen zetten belangrijk voor mij is. Ik ben toen gaan uitzoeken welk werkveld mij aansprak en kwam uit op IT. Ik zit veel achter de computer en heb deze processen die erachter zitten altijd interessant gevonden. Ook leek deze richting mij veel meer toekomstbestendig dan wat ik voorheen deed. Daarom besloot ik een opleiding in IT te volgen. Inmiddels werk ik zo’n twee jaar in de IT-wereld.”

Waarom koos je ervoor om naar Fortezza te gaan?

“Ik wilde bij een bedrijf komen waar ik hopelijk de komende vier jaar kan blijven en me kan ontwikkelen. Een recruiter waarmee ik in contact stond kende Fortezza goed. Na het bekijken van de website werd ik enthousiast en volgde de sollicitatiegesprekken snel. Hier voelde ik mij verbazingwekkend erg op mijn gemak. Normaal ben ik zenuwachtig tijdens dit soort gesprekken, wat ik vooraf ook aangegeven heb. Hier werd veel rekening mee gehouden. De gesprekken waren relaxt, duidelijk qua inhoud en wat er van mij verwacht zou worden binnen het bedrijf. Ze waren transparant over de soms wat stressvolle situaties, maar dat een goede begeleiding je daar zo doorheen helpt. Dat gaf mij goed vertrouwen! Uit deze gesprekken kon ik ook opmaken dat er veel in eigen beheer was bij Fortezza, wat bij mijn vorige opdrachtgevers niet het geval was. Tot slot sprak het werken voor een groter bedrijf mij ook aan.”

Wat waren je eerste indrukken van Fortezza op de werkvloer?

“De sfeer was gezellig, je zag meteen dat veel mensen elkaar kennen en er waren zowel serieuze als minder serieuze gesprekken. Er werd hard gewerkt en er is een constante drang om te verbeteren. Hoewel het soms chaotisch kon zijn, zorgden we er wel met elkaar voor dat we met een opgeheven hoofd weer naar huis konden. En dat doen we vandaag de dag nog steeds trouwens.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Bij Fortezza werk ik achter een skilled service desk, waarbij ik met mijn collega’s in veel verschillende omgevingen werk. Ik vind het mooi dat er iedere dag iets anders is. Ik leer iedere dag nieuwe dingen, wat het werk leuk maakt. Ik ga elke dag met zin naar mijn werk omdat ik steeds nieuwe dingen leer. Dit is iets wat ik heel belangrijk vind. Ook mijn collega’s vind ik leuk, we dagen elkaar uit om beter te worden. Oh, en het is dichtbij huis! Ook een pluspunt voor mij.”

Je hebt leuke collega’s en jullie dagen elkaar uit. Hoe uit zich dat?

“In IT is het belangrijk om geduld te hebben omdat er zich vaak complexe situaties voordoen. We sparren dan ook geregeld met elkaar om elkaar uit te dagen vernieuwend te denken. Hoe gaan we deze situatie optimaliseren? Hier komen we er ook achter dat op veel vlakken processen binnen het team verbeterd kunnen worden. Daar zijn we dan met elkaar ook iedere dag mee bezig. We stemmen zaken op elkaar af en brainstormen met elkaar over de huidige manier van samenwerken. Zowel het team als de managers komen met ideeën die uitgeprobeerd worden. Dat werkt prettig omdat we daardoor nieuwe manieren vinden om samen te werken! Er is een continu proces van verbetering.”

Hoe is de balans tussen werk en privé?

“De balans is goed. Ik hoef nooit over te werken en kan het werk goed loslaten als ik thuiskom. Maar als ik verder wil groeien, weet ik dat ik soms na werktijd aan de slag moet, bijvoorbeeld voor het updaten van servers – dat doe je namelijk niet tijdens kantooruren wanneer medewerkers de servers nodig hebben. Dat hoort bij de groei en ontwikkeling, maar ik weet dat je daarvoor wordt gecompenseerd waardoor het geen obstakel zou zijn.”

Een terugkerend thema in dit gesprek is doorgroeimogelijkheden. Wat zijn jouw volgende stappen bij Fortezza?

“Ik vind het cloudsysteem Azure van Microsoft cool. Dat is dan ook de kant die ik in de toekomst op wil. Je kan daar alles in hebben zitten: van mailgebruikers tot aan servers die je zelf kan maken. Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Voordat ik daar ben kan ik mij nu goed op de servicedesk ontwikkelen. Mijn leidinggevende geeft aan dat ik veel meer kan en dat ik nu moet focussen op kennisopbouw. Daar ben ik het mee eens! Daarom volg ik ook zoveel mogelijk cursussen waar ik certificaten voor krijg. Deze worden betaald door Fortezza wat extra stimulerend werkt!”

Hoe zou je Fortezza in één woord omschrijven?

“Vooruitstrevend. Het is een transparant bedrijf dat echt kansen biedt voor groei en ontwikkeling.”