Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  carriere@fortezza-groep.nl

New Hire interview: Jelisa Hathie

New Hire interview: Jelisa Hathie

‘Een serieuze ambitieuze jonge dame die klaar is voor de volgende stap in haar carrière’, stond in de motivatiebrief van Jelisa Hathie. Nou, daar weten we bij Fortezza wel raad mee. Na een reeks verdiepende gesprekken is zij op 1 april 2021 bij ons in dienst gekomen. Zij solliciteerde als Junior Digitale Transformatie Consultant, maar inmiddels vervult zij een andere rol. En met succes! Een half jaar na haar start spreken wij Jelisa over haar snelle ontwikkeling in haar nieuwe rol.

Je solliciteerde op de vacature Digitale Transformatie Consultant, maar vervult nu een andere rol. Vertel, hoe zit dat?

“Ja, dat klopt! Mijn aandacht voor Fortezza werd getrokken door de vacature tekst waarin werd gevraagd naar iemand die met het bedrijf kan en wil meegroeien. Omdat ik nog erg zoekende was in wat ik nou precies wilde en hoe ik mijzelf kon ontwikkelen, dacht ik: mooi daar kan ik dan samen met dit bedrijf achter komen. Tijdens mijn eerste weken werd het eigenlijk snel duidelijk dat mijn ambities minder op de inrichting van IT-componenten lag en meer bij een projectleidersrol.”

Hoe kwam je tot het inzicht dat projectleider schap jou meer ligt?

“Ik dacht altijd dat de rol van projectleiderschap een ver van mijn bed show was. Waar ik dankzij Fortezza achter ben gekomen is dat ik eigenlijk veel meer kan dan ik dacht. Verandermanagement, het aansturen van mensen, een helicopterview houden, daar ligt mijn kracht. Edwin de Zeeuw, mijn leidinggevende en directeur Transformatie Management, was blij dat ik dit aan gaf. Hij was al tot dezelfde conclusie gekomen. Dat neemt niet weg dat ik toch ook meer ga leren over de IT kant, maar daar ben ik absoluut niet vies van. Al met al was het dus de juiste beslissing voor mijzelf én voor Fortezza.”

Waar ben je nu zoal mee bezig in je nieuwe rol?

“Inmiddels werk ik als projectleider bij één van onze grote klanten. Ik ben projectleider op verschillende projecten, zoals bij een technisch project voor het inrichten van nieuwe werkplekken. Net zoals veel andere bedrijven, heeft deze organisatie ook behoefte aan de moderne werkplekken. Terwijl andere Fortezza collega’s de technische inrichting verzorgen, loopt er parallel een migratie en adoptietraject en een aantal kleine deelprojecten. Het is mijn taak om van al die projecten het overzicht te bewaren, kijken of alles op schema loopt en de juiste acties te ondernemen als er zich issues voordoen.”

Vertel eens wat over het team van Fortezza Consulting?

“Aan het begin van het jaar bestond team Fortezza Consulting uit slechts twee personen. Gedurende het jaar is het team steeds verder uitgebreid met verschillende nieuwe collega’s met wisselende expertises. Met het groeien van het team is ook onze manier van samenwerken mee veranderd. Eerst werkte het gehele team samen aan één project. Nu dragen we als team steeds meer projecten en werken dus ook individueel of als deelteam voor opdrachtgevers. Hierdoor wisselen we ook telkens meer ervaringen met elkaar uit en leren van elkaars aanpak. Inmiddels zijn wij een sterk team van zes professionals. We zijn een divers team met ieder zijn eigen krachten. Maar samen is wanneer we echt sterk staan, we vormen dan een hecht geheel.”

Wat vind je het leukste aan je werk bij Fortezza Consulting?

“Lastig, want ik vind heel veel leuk aan mijn werk. Ik kan makkelijker zeggen wat ik in ieder geval niet leuk vind. Laten we zeggen dat het goed is dat begrotingen een jaarlijks terugkomende taak is en gelukkig niet wekelijks. Maar wat ik denk ik toch het allerleukst vind is dat ik in mijn rol als projectleider echt waarde kan voegen. Dat de klant vindt dat ik heb bijgedragen in het behalen van het succes, het resultaat, het doel. Je kan heel veel doen en ondernemen, maar als dat geen betekenis heeft, verlies ik mijn energie.”

Wat ga jij nog meer bereiken bij Fortezza?

“Zonder zoetsappig te willen klinken: alles waar ik mij in wil ontwikkelen wordt mij nu aangeboden bij Fortezza. Uitdagingen heb ik nog genoeg. Ik krijg veel verantwoordelijkheid en word soms in het diepe gegooid, maar dat werkt voor mij goed.

Verder heeft Fortezza grote ambities voor de toekomst. Er zijn onwijs veel goede ideeën en ook de kennis is in huis. We zitten nu in een fase dat dat samenkomt en we samen vooruit bewegen. Er is nog een lange weg te gaan naar ons Big Hairy Audacious Goal (BHAG) doel in 2023. Maar dat pakt voor mij goed uit want ik wil graag meebouwen en meedenken. De komende tijd vermaak ik mij dus wel!”