Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  carriere@fortezza-groep.nl

New Hire interview: Jeroen van der Vegt

New Hire interview: Jeroen van der Vegt

Sinds 1 juni is Jeroen van der Vegt in dienst bij Fortezza Software als Senior Software Developer. Na zijn opleiding aan de Technische Universiteit van Delft is hij gelijk de softwarewereld ingedoken. Zijn brede software-ervaring maakt dat hij graag simpele en betrouwbare oplossingen ontwikkelt. We spreken hem zes maanden na zijn start bij Fortezza. Dat was ook gelijk de start van zijn eerste opdracht bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), want hij kon direct aan de slag.  

Hoe ben je bij Fortezza terecht gekomen? 

“Voor mijn functie bij Fortezza Software werkte ik 16 jaar bij een projectenbureau. Dat was ook mijn eerste werkgever. Op een gegeven moment besloot ik dat het tijd was om eens verder te kijken. Nadat ik mijn LinkedIn profiel geüpdatet had en mijzelf op ‘open for opportunities’ had gezet, vlogen de aanbiedingen van de recruiters mij om de oren. Fortezza zat hier ook bij. Ondanks de mooie kansen bleef ik nog even bij mijn voormalig werkgever. Na een jaar benaderde Fortezza mij weer met de vraag of ik wel echt op mijn plek zat. Dit triggerde mij om met Fortezza in gesprek te gaan. Ook had Fortezza een concrete en interessante opdracht voor mij beschikbaar: Senior Software Developer bij het NFI.” 

Tegelijkertijd beginnen bij Fortezza en het NFI: hoe is dat gegaan? 

“Vanaf dag één dat ik in dienst was bij Fortezza Software kon ik ook gelijk aan de slag bij het NFI. Dat zorgde wel voor veel verschillende indrukken in de eerste weken, De eerste tijd heb ik wel prioriteit gegeven aan het werken bij het NFI en ben ik daar goed geïntegreerd. Nu ik daar goed op gang ben gekomen, komt er ook meer tijd vrij voor Fortezza. Mijn collega´s en het bedrijf beter leren kennen is waar ik mij nu op richt.” 

Hoe ziet je team bij het NFI eruit? 

“Mijn team bij het NFI bestaat uit tien personen. Het is gemêleerd gezelschap: er zijn junioren die net van de Universiteit afkomen, zij-instromers vanuit een andere studierichting, enkele medior developers en ik ben 1 van de 3 senior ontwikkelaars. Er was zeker behoefte aan mijn komst, want de andere senioren hadden veel werk om te reviewen en ik kon daar gelijk in ondersteunen.” 

Waar werk je momenteel aan bij het NFI? 

“Wij werken samen aan het Hansken bigdata-platform, een forensische zoekmachine dat in beslag genomen en gevorderde digitale dataverzamelingen inzichtelijk en toegankelijk maakt voor digitaal en tactisch onderzoekers. Ik vind het een eer om aan dit nuttige en maatschappelijk relevante project te mogen meewerken.” 

Welke uitdaging ligt er voor jou bij het NFI? 

“Ik draag eraan bij Hansken klaar te maken voor de toekomst. Het is van essentieel belang dat Hansken zich blijft ontwikkelen om forensisch relevant te blijven. De technologie staat natuurlijk nooit stil, dus dagelijks komen er nieuwe versies van software, nieuwe bestandsformats en nieuwe apps bij. Er zijn partijen die graag willen dat hun nieuwe technologie in zoekmachines worden opgenomen. Zij zorgen er dus voor dat de specificaties online beschikbaar zijn. Sommige gebruikers willen echter niet dat hun informatie zomaar beschikbaar komt, zoals criminelen die versleutelde informatie gebruiken. Dit is dan een puzzel die ik moet kraken om de informatie beschikbaar te krijgen en daar krijg ik energie van. Neem vooral eens een kijkje op de website van Hansken.” 

Hoe is het voor jou om te werken bij het NFI en in dienst te zijn bij Fortezza? 

“Ondanks dat ik een externe ben, voel ik mij volledig onderdeel van het NFI team. NFI werkt volgens de SAFe methodiek. Elk kwartaal eindigt met een innovatiesprint, drie weken waarin er eigenlijk niet concreet gewerkt wordt aan het product. Het zijn weken waarin van alles mag, mits een beetje werk-gerelateerd. Er wordt onder andere aan een nieuwe planning gewerkt, maar voor de rest kiest elke developer zelf wat hij wil doen. Denk aan het maken van een documentatie of onderzoeken of een nieuwe techniek kan werken voor Hansken. Normaal werk je natuurlijk in een strakke planning en deze drie weken zijn bedoeld om te doen waar je normaal geen tijd voor hebt. Dankzij deze ruimte ontstaan er nieuwe ideeën. Als externe mag ik hier ook gewoon aan meedoen, als onderdeel van het NFI-team. Die vrijheid had ik niet verwacht, maar is zeker een welkome verrassing!” 

“Fortezza wil graag een familiegevoel creëren en daarin onderscheidend zijn van andere detacheerders. Zo’n gevoel creëren kost tijd, dat gebeurt niet zomaar. Er worden daarom veel leuke en inspirerende dingen georganiseerd bij Fortezza, waar ik de komende tijd ook meer aan wil deelnemen. Ik ben al aanwezig geweest bij een Guild Night, een etentje met mijn Softwareprofs collega’s en ik ga ook mee naar J-Fall. Het leukste uitje was denk ik wel een lunch met alle Fortezza collega’s die ook in Alphen wonen.”