Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  carriere@fortezza-groep.nl

New Hire interview: Santino Kempenaar

New Hire interview: Santino Kempenaar

Santino Kempenaar kwam al op jonge leeftijd in aanraking met de IT. Als jongen was hij gek van computers en de techniek die erbij kwam kijken. Sinds mei 2021 kan hij zijn passie, kennis en kunde inzetten als System Engineer in ons IT-team. Wij spreken Santino een half jaar nadat hij bij Fortezza begonnen is. 

Hoe ben jij bij Fortezza terecht gekomen? 

“Op een dag kreeg ik een berichtje via LinkedIn van iemand van Fortezza. Ik was niet actief op zoek naar een nieuwe baan, maar voor een passende nieuwe uitdaging had ik wel interesse. Van andere bedrijven kreeg ik ook berichten, dus ik ben er met een paar in gesprek gegaan om te onderzoeken welke het beste bij mij zou passen. De combinatie van een professionele werkomgeving met een gezellige sfeer sprak mij het meeste aan en daarom heb ik de kans die Fortezza mij bood met beide handen aangenomen.” 

Hoe beviel de overstap naar Fortezza?  

“Bij mijn vorige werkgevers waren de teams een stuk groter dan bij Fortezza IT. Doordat ik nu binnen een kleiner team werk, merk ik dat er veel meer ruimte is voor persoonlijk contact. Dat vind ik ontzettend leuk.  Je gaat veel directer met elkaar om en je spart rechtstreeks met elkaar. In mijn voorgaande teams ging de communicatie veelal via de email of via bepaalde processen. Hier spreken wij elkaar direct aan. Als ik hulp nodig heb, gaat het uitleggen van zaken dan ook gemakkelijker. Deze manier van samenwerken past goed bij mij.” 

Hoe zagen je eerste maanden eruit? 

“Bij Fortezza IT ben ik begonnen in wat wij het ‘IT Customer Service Team’ noemen, onze eerste- en tweedelijns servicedesk. Mijn eerste week begon met veel online kennismakingen via Teams, want veel collega’s bij Fortezza werken nu hybride. Daarnaast had ik een inwerkprogramma, met veel ‘on the job learning’. Mijn collega’s hebben mij meegenomen in de verschillende omgevingen die wij beheren en hebben de meest voorkomende problemen uitgelegd. De werkzaamheden bij Fortezza IT zijn complexer dan ik hiervoor gewend was, dus ik had een leuke uitdaging om aan te werken. Mijn collega’s waren een grote steun hierin. Zij stonden altijd klaar om mij te dingen uit te leggen die ik nog niet beheers.” 

Wat vind jij allerleukste aan je werk? 

“In mijn werk heb ik veel direct contact met de klant. Het is mijn taak om duidelijk te krijgen wat het probleem of de wens van de klant is. De meeste voldoening haal ik dan ook uit tevreden klanten wiens probleem of vraagstuk ik heb kunnen oplossen. Ik weet namelijk dat zij hun dagelijkse werkzaamheden weer kunnen voortzetten dankzij mijn inzet.  

Gelukkig krijg ik bij Fortezza IT voldoende tijd om het probleem te onderzoeken, op te lossen en dan weer contact op te nemen met de klant om de oplossing te testen. Wij krijgen feedback van onze klanten door middel van NPS-scores op het gebied van kwaliteit, klantvriendelijkheid en snelheid. Ons streven is daar minimaal een 8 te scoren. Het is lastig om een perfecte 10 te krijgen, maar daar ga ik natuurlijk wel voor.” 

Welke kwaliteiten maken jou goed in je werk?

“Ik denk dat ik een goede en geduldige luisteraar ben. Zo kom ik erachter waar de klant precies behoefte aan heeft. Daarnaast kan ik ook helder uitleggen wat ik heb gedaan om de oplossing te vinden. Klantcontact is dus echt iets voor mij. Ik vind het leuk dat ik bij de servicedesk van Fortezza mijn passie voor IT kan combineren met deze vaardigheden.” 

Wat is jouw grootste uitdaging binnen je werk? 

“Soms is een probleem te complex voor mij alleen om op te lossen. Mijn uitdaging ligt dan in de goede overdracht naar mijn collega’s van het beheerteam. Als ik een duidelijke omschrijving geef van het probleem en de mogelijke oplossingen die ik zelf al heb geprobeerd, is er een grotere kans dat het probleem snel opgelost kan worden. We hebben ook klanten in het buitenland die niet altijd de Engelse taal perfect beheersen Dat is nog wel eens lastig. Het zorgt er wel voor dat je vindingrijker wordt in je communicatie.” 

Ben je tevreden bij Fortezza? 

“Bij Fortezza IT heb ik echt mijn plek gevonden. Ik heb fijne collega’s, met veel kennis waar ik van kan leren. Daarnaast hebben we het ook nog gezellig, dus dat is gewoon goed. Omdat ik voor verschillende klanten werk zie ik ook verschillende IT-omgevingen. Wat mij betreft mogen er nog wel meer nieuwe klanten bijkomen, met bijvoorbeeld een volledige Cloud omgeving. Daar kan ik dan nog meer van leren. Die kennis wil in de toekomst ook graag bevestigen met het behalen van verschillende Microsoft certificaten. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld bezig met AZ-900 Azure Fundamentals en op het verlanglijstje staan ook nog Intune en Mobile Device Management certificeringen. Genoeg te leren en te doen, dus let’s go!”