Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  carriere@fortezza-groep.nl

New Hire interview:

Yvonne Janssen

Op haar 62ste nog een nieuwe baan vinden. Yvonne Janssen had er een hard hoofd in. Wij keken verder dan haar leeftijd en zagen Yvonnes kracht als mensgerichte Cybersecurity Consultant. Per 14 juli is zij het team bij Fortezza Cybersecurity komen versterken. Vol enthousiasme spreken wij Yvonne over haar eerste ervaringen bij Fortezza en haar nieuwe rol die zij zal vervullen in het komende jaar.  

Nieuw jaar, nieuwe rol. Wat ga je doen?

“In juli 2021 ben ik begonnen bij Fortezza als Security Consultant bij het Leger des Heils. Daarnaast deed ik ook al projecten voor Fortezza intern, zoals een informatiebeveiligingsaudit ter voorbereiding op onze her certificering van ISO 27001. Per 1 januari wijzigt mijn opdracht bij het Leger des Heils en dan zal ik mij ook meer kunnen richten op mijn nieuwe rol. Ik word namelijk Team Lead van het Cybersecurityteam. Iets wat goed aansluit bij mijn eerdere werkervaring. Ik ben niet in de Cybersecurity terecht gekomen vanuit een technische achtergrond; ik ben altijd meer mens- en procesgericht geweest. Het mooie aan Team Lead zijn, vind ik dat ik mensen een stapje verder kan helpen. Om hen bewust te laten worden van wat ze kunnen, nieuwe vaardigheden laten opdoen en wellicht ze tot nieuw inzicht brengen waardoor ze dingen net anders gaan doen.” 

Kun jij beschrijven hoe jouw Team eruitziet?

“Veel mannen! Het zijn loyale teamgenoten, die je bij wijze van spreken midden in de nacht kan opbellen met een probleem en dan staan ze voor je klaar. Iedereen heeft ook een hoog kennisniveau van zijn expertise. Je kan dus goed sparren binnen ons team. Wij werken allemaal nauw samen bij de klant binnen onze eigen opdracht. In 2022 willen we meer aandacht besteden aan het bouwen van ons dienstenportfolio en het actief delen van onze kennis met elkaar.” 

Wat is jouw kracht binnen Cybersecurity?

“Door goede adviezen en ondersteuning te bieden op gebied van informatiebeveiliging kan ik zowel klanten als onze interne organisatie echt helpen. Het is een lastig onderwerp en veel bedrijven worstelen ermee. Niet alleen met de invulling, maar ook hoe ze het kostentechnisch het beste kunnen aanpakken. Het niet doen is geen optie, want naast de overheid vragen ook klanten actief naar een goede cybersecurity. Het belangrijkste wat ik altijd zeg: de techniek is niet leidend, maar de mensen. Die zijn in principe de zwakste schakel. Veel bedrijven zoeken het in de techniek. Je hebt juist iemand nodig die mensen en processen begeleidt en awareness kweekt. Dat vind ik het leukste aan mijn vak en ben ik het sterkst in.”  

Wat sprak jou het meeste aan in Fortezza?

“Het feit dat ik bij Fortezza echt mezelf kan zijn. Dat ik mij kan ontwikkelen en mij voor Fortezza kan inzetten zoals ik dat zelf graag zou willen. Ik vind het fijn dat de invulling van hoe ik werk en hoe ik mij ontwikkel dicht bij mijzelf blijft. Werken vanuit mijn eigen kracht geeft immers de meeste energie en brengt de meeste voldoening en waardering. Zo ga ik elke dag tevreden naar huis.” 

Waar scoort Fortezza het hoogste rapportcijfer op?

“De aandacht voor de mens. Bij mijn kennismakingsgesprek bijvoorbeeld heb ik anderhalf uur met recruiter Mark Valentijn gepraat. Dat was een heel open gesprek. Niet alleen gericht op wat ik kan, maar meer op wie ik ben en wat mij drijft. Het ging echt om mijn intrinsieke motivatie. Verder zorgt Fortezza voor een goede werk- en privé balans. Ik ben sinds kort oma geworden. Ik kon daarvoor vrij nemen om mijn aandacht te richten op mijn kind en kleinkind. Ook op momenten dat er geconstateerd wordt dat het iemand even te veel wordt of te hoog zit, is er ruimte. Het wordt opgemerkt en er wordt aangespoord om rust te nemen. Dit vind ik echt uniek en kom je niet veel tegen. Je wilt gewaardeerd worden als je je beste beentje voor zet. Als dit niet gebeurt, dan haak je af. Dat is toch zonde.”