Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  carriere@fortezza-groep.nl

Tips om op te vallen met je LinkedIn profiel

Tips om op te vallen met je LinkedIn profiel

LinkedIn, we kunnen er niet meer omheen. Naast dat je je CV meestuurt bij een sollicitatie wordt vaak dat bekende linkje van LinkedIn meegestuurd. Daarnaast wordt LinkedIn vaak ook door recruiters gebruikt om de juiste kandidaten te benaderen. Dan de grote vraag.. Hoe zorg je ervoor dat je met je LinkedIn account opvalt? Lees hier de tips om op te vallen met je LinkedIn profiel

Dé foto

Ondanks dat de inhoud van je LinkedIn pagina het allerbelangrijkst is, geeft je profielfoto de eerste indruk bij je (toekomstige) werkgever. Zorg daarom voor een professionele foto (geen snapchat filters), met een rustige achtergrond. Zorg ervoor dat herkenbaar en ontspannen op de foto staat, je wilt toch wel dat je bij je sollicitatiegesprek herkend wordt.

Headline en samenvatting

Vaak worden deze twee aspecten overgeslagen. Want als je een goede foto hebt en een prachtige achtergrond vol ervaringen en opleidingen, dan hoef je toch niet meer te vertellen? De inhoud blijft natuurlijk het belangrijkst, maar met een pakkende headline en een goede samenvatting geef je de recruiters, (toekomstige) werkgevers en collega’s een net wat persoonlijkere indruk dan alleen de droge informatie. Let wel op dat je samenvatting kort en bondig is, de rest kan je bewaren voor je biografie!

Inhoud

Dan zijn we nu bij het belangrijkste punt aangekomen; de inhoud. Vertel hierin waar je gewerkt hebt en welke opleidingen je hebt gedaan. Wil je net wat meer opvallen? Licht dan ook in een korte samenvatting toe wat je gedaan hebt toen je daar werkzaam was. Vergeet ook niet je kwaliteiten/ vaardigheden en extra’” toe te voegen! Heb je een CISSP certificaat behaald? Vloeiend in 6 talen? Een mooi project afgerond? Vergeet dat dan ook niet in te vullen. Daarnaast kunnen je connecties hierbij je vaardigheden onderschrijven. En als kerst op de taart, kun je ze ook vragen of zij een aanbeveling over jou willen schrijven.

URL

Heb je een LinkedIn profiel aangemaakt? Top! Alleen deze URL is automatisch en bevat hierdoor allemaal cijfers. Maar deze kan je gelukkig helemaal zelf aanpassen. Op deze manier wordt het gemakkelijker om je profiel te delen, jij wordt beter gevonden op het zakelijke platform en ook in Google kom je beter naar voren in de zoekresultaten. Hoe pas je de link aan? Zoek bovenin de rechterkolom van je profiel naar ‘Openbare profiel en URL bewerken’.

Op zoek naar een nieuwe baan?

Wil je graag zelf gevonden worden door recruiters? Zet dan je carrière-interesses aan bij “vacatures”, zo laat je hun weten dat je geïnteresseerd bent in een nieuwe uitdaging!

Op zoek naar nog meer tips voor tijdens je carriere? Lees dan onze blog over “Slimme vragen om zelf te stellen tijdens je sollicitatiegesprek”.