Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  carriere@fortezza-groep.nl

New hire interview:

Bartho, de Nieuwe Office Manager van Fortezza

Met zijn rijke en kleurrijke ervaring in de hospitality branche, waaronder rollen in vakantieparken en hotels, heeft Bartho zijn pad verder vervolgd in de IT-wereld. Na zijn eerste avontuur bij een internationaal IT-bedrijf, heeft hij nu met frisse energie de rol van Office Manager bij Fortezza omarmd. Bartho’s warme en gastvrije mindset, gecombineerd met zijn expertise in klantenservice en faciliteitenbeheer, vormt een perfecte aanvulling op de gezelligheid bij Fortezza. In zijn rol als Office Manager draagt hij niet alleen bij aan het welzijn van het personeel en de algehele organisatie, maar verrijkt hij ook de werkomgeving met zijn hartelijke en open benadering. Laten we Bartho wat beter leren kennen. 

Hoe ben je bij Fortezza terecht gekomen?

“Ik werkte al bij een ander IT-bedrijf, dat gericht was op een internationale markt. Daar heb ik het erg naar mijn zin gehad. Het is echt mijn ding om mensen welkom te heten, te voorzien van een natje en droogje, een praatje te maken. Dus dat wilde ik zeker blijven doen. Alleen het internationale aspect en de omvang van de organisatie paste minder goed bij mij. Ik zocht een compacter bedrijf en Fortezza bood me de kans om mijn ervaring in faciliteitenbeheer op een nieuwe manier toe te passen. De focus op mensen en de dynamische omgeving van Fortezza sprak me meteen aan.”

Je hebt een indrukwekkende achtergrond in het managen van faciliteiten en klantenservice. Hoe draagt deze ervaring bij aan je rol bij Fortezza?

“Mensen willen vaak gewoon even hun ei kwijt. Ik zit vlak bij de koffiecorner, in het midden van het kantoor. Dus het gebeurt regelmatig dat mensen even langskomen. Meestal hebben ze niet eens echt iets van mij nodig. We maken een praatje of gaan een potje tafeltennissen of gamen. Ik kan goed luisteren, dat heb ik met al die jaren in de horeca wel geleerd. Je wilt niet weten wat voor verhalen je als barman bijvoorbeeld te horen krijgt. Maar naast een luisterend oor bieden, ben ik verder gewoon heel service gericht. Ik ondersteun bijvoorbeeld bij HR-processen, bijvoorbeeld met het unboarden van nieuwe collega’s. Dan geef ik een presentatie over het bedrijf en zorg ik dat ze zich welkom voelen. En natuurlijk zit ik ook bij de feestcommissie van Fortezza!”

Nu help je anderen met onboarden, maar hoe ging jouw eigen onboarding?

“Dat ging eigenlijk precies zoals ik het zelf graag wil. Ik werd goed op weg geholpen en kon al snel zelfstandig aan de slag, wat ik persoonlijk als prettig ervaar. Lekker mijn eigen gang gaan en het zelf een beetje ontdekken, dat is hoe het voor mij het beste werkt. En mijn collega Jillian was er voor me als ik vragen had of er niet uit kwam.”

Hoe ervaar je de bedrijfscultuur bij Fortezza?

“De sfeer bij Fortezza is heel laagdrempelig en open. En dat is fijn. Iedereen kan bij iedereen terecht. Ik zie natuurlijk wel dat sommige IT-collega’s wat meer introvert zijn. Maar ik vind het mooi om te zien dat ze na een tijdje wat meer los komen. Verder werken de mensen veelal binnen hun eigen team, of extern. Maar Fortezza zet zich continu in om iedereen met elkaar te blijven verbinden. En ik help daar op mijn manier ook aan mee, bijvoorbeeld door mensen waarvan ik weet dat ze bepaalde interesses delen, aan elkaar te koppelen.”

Je hebt ambities om verder te groeien binnen Fortezza. Welke richting wil je op?

“De werkzaamheden op het gebied van HR vind ik leuk; het menselijk contact spreekt mij erg aan. Dus daarin wil ik steeds meer taken erbij pakken. En bij Fortezza krijg ik ook alle ruimte om daarin mezelf te ontwikkelen. Ik ben ook bezig om vertrouwenspersoon te worden. Daar heb ik binnenkort een trainingsdag voor. En ik vind het ook mooi als iemand mij in vertrouwen durft te nemen. Al is het hopelijk niet veelvuldig nodig, natuurlijk! Want meestal is er dan wel iets serieus aan de hand.”

Jouw boodschap voor iedereen die overweegt bij Fortezza te komen werken?

“Ben je op zoek bent naar een bedrijf waar je echt een verschil kunt maken, waar er altijd een lekker koekje bij de koffie te krijgen is en je jezelf even kunt laten gaan met een potje tafeltennis, dan is Fortezza de plek voor jou.”