Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  carriere@fortezza-groep.nl

New Hire Interview:

Jacco van Buuren

Binnengehaald door een oud bekende, is Jacco van Buuren in juni 2023 begonnen als ICT Security Consultant bij Fortezza Cybersecurity. Het was net een moment waarop er veranderingen gaande waren binnen het team, maar dat bood ook kansen om zelf nieuwe werkzaamheden op te pakken. Zo heeft Jacco al een waardevolle bijdrage geleverd aan de positionering van zijn business unit, het verder ontwikkelen van het dienstenportfolio én gaat hij binnenkort beginnen bij zijn eerste opdracht. We spreken Jacco over zijn eerste periode bij Fortezza.

Hoe ben jij bij Fortezza terecht gekomen?

“Ik ben bij Fortezza terechtgekomen via een bekende die hier werkte. Via LinkedIn raakten we aan de praat over hoe het ging en waar we ons mee bezig hielden. Op dat moment was ik niet actief op zoek naar een nieuwe baan, maar ik stond wel open voor interessante kansen. Ik zat een beetje vast in mijn huidige baan; het was leuk, maar er zat geen verandering in. Ik vroeg me af of ik dit tot mijn pensioen wilde blijven doen. Na ons eerste gesprek heb ik een paar keer Fortezza bezocht om verder te praten. Ik heb er echt goed over nagedacht. Uiteindelijk heb ik besloten om de sprong te wagen.”

Waar was je naar opzoek in een nieuwe functie?

“Een wat breder takenpakket is waar ik vooral voor openstond. Dus niet alleen puur de technische kant van cybersecurity, maar ook het adviesstuk oppakken. En daarnaast had ik behoefte aan iemand met een duidelijke visie op IT en cybersecurity. Ik wilde wat vaste grond krijgen onder mijn voeten.”

Waar ga jij je de komende tijd mee bezig houden?

“Binnenkort begin in aan een opdracht bij een overheidsinstantie. Bij overheidsplatformen is er natuurlijk sprake van persoonlijke en gevoelige data, en daar moet goed mee omgegaan worden. Ik ga kijken wat er is, wat er niet is, wat werkt en wat er niet werkt. En wie er met zijn handen aan de knoppen zit en hoe dat samen gaat. Er zitten voor mij een aantal nieuwe aspecten aan deze opdracht. Zo werd ik voorheen voornamelijk ingezet op mijn technische skills, maar hier zet ik juist ook mijn softskills voor in. Ik ga er in ieder geval met een open vizier aan beginnen. Eerst veel luisteren en doorvragen. De techniek komt daarna wel.”

Wat is jouw ervaring op het gebied van softskills?

“Dat zit wel goed, ik ben daar juist erg van. Zo heb ik ook geïnitieerd dat we op maandagochtend een weekly hebben volgens de Chatham House rule. Iedereen vertelt in deze meeting hoe het met hem of haar gaat. Daar worden notulen van gemaakt, maar zonder dat daar namen aan vast worden gehangen. Binnen deze constructie werken we ook niet met actiepunten. Iedereen kan dus zeggen wat hij of zij op het hart heeft, zonder daarop afgerekend te worden. Deze methode wordt goed ontvangen binnen het team. Sowieso ben ik ook meer van dit soort vergadermethoden. Invullijsten en vaste stramienen beperken mij soms enorm in mijn creativiteit.”

Je bent een initiatiefnemer dus. Leuk! Welke andere initiatieven heb je genomen?

“Samen met een andere collega ben ik bezig geweest met het ontwikkelen van cybersecurity challenges. Dat zijn kleine puzzels in de vorm van digitale bestanden, die je op moet lossen. De een is moeilijker dan de ander, maar je moet er best wat voor doen. Inmiddels hebben we er al 26! Vanaf begin 2024 gaan we iedere week een challenge publiceren. Deelnemers hebben dan een week de tijd om die op te lossen. Iedereen kan hieraan meedoen, dus ook mensen buiten Fortezza. Dus bij dezen de oproep: doe mee!”