Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  carriere@fortezza-groep.nl

New hire interview:

Jillian van der Kraats

Jillian is een bijzondere ‘nieuwe aanwinst’. Ze werkte namelijk al een tijd bij Fortezza toen zij begin 2021 besloot een volgende stap te maken bij een ander bedrijf. Na een half jaar keerde zij toch weer terug in de functie van Recruitment Marketeer. Miste zij Fortezza, of mistte Fortezza haar? We spreken Jillian vijf maanden na haar tweede ‘eerste werkdag’ over haar terugkeer, werk en missie.

Uit nieuwsgierigheid: waarom ben je in eerste instantie weggegaan bij Fortezza?

“Ik ben bij Fortezza begonnen als junior recruiter in 2018 en kreeg daar steeds meer taken bij. Zo werkte ik veel samen met de employee experience manager op HR-gebied en werd arbeidsmarktcommunicatie toegevoegd aan mijn pakket. Op een gegeven moment deed ik van alles wat. Het was leuk, maar ik miste ook focus. Op dat moment dacht ik die stap niet te kunnen maken bij Fortezza, en koos ik ervoor een aanbod van een ander bedrijf aan te nemen.”

Toch heeft die beslissing je uiteindelijk weer teruggebracht. Hoe is dat gegaan?

“Ik heb altijd goed contact onderhouden met mijn collega’s van Fortezza. Het zijn namelijk ontzettend leuke mensen en door mijn vorige functie kende ik ook iedereen. Het werk bij mijn nieuwe werkgever viel tegen en het was niet wat ik wilde. Toen die geluiden Fortezza bereikten, werd ik uitgenodigd om toch nog eens te komen praten. Er bleek voor mij meer mogelijk te zijn dan ik dacht en ze hadden mij ook echt gemist. Dat was natuurlijk wel leuk om te horen. Er was in ieder geval ruimte om te groeien bij Fortezza. Daarom heb ik besloten weer terug te komen. Achteraf gezien ben ik misschien veel te snel weggegaan, maar je weet nooit hoe het dan zou zijn gelopen.”

Was er iets veranderd in het half jaar dat je weg was bij Fortezza?

“In dat half jaar waren er flinke professionaliseringsstappen gezet. Steeds meer processen zijn op een juiste manier geborgd en er wordt meer over zaken als marketing en communicatie nagedacht. Dat zorgde ervoor dat ik met vertrouwen terug kwam.”

Hoe verschillen je werkzaamheden nu met wat je voorheen deed?

“Arbeidsmarktcommunicatie (AMC) is nu mijn belangrijkste verantwoordelijkheid en dat is ook waar mijn passie ligt. Ik geloof namelijk dat AMC nodig is om een goed wervingsbeleid op te zetten. Als je pas gaat werven als je iemand nodig hebt, ben je eigenlijk te laat. Je moet mensen over je bedrijf vertellen en geïnteresseerd maken. In gesprek gaan met mensen om te achterhalen wat zij willen weten en interessant vinden, is daar een belangrijk onderdeel van. Daar heb ik ook al veel in geleerd.”

Kun je een voorbeeld geven van de inzichten die je hebt opgedaan in de gesprekken met mensen?

“Ik ben bij Fortezza begonnen als junior recruiter in 2018 en kreeg daar steeds meer taken bij. Zo werkte ik veel samen met de employee experience manager op HR-gebied en werd arbeidsmarktcommunicatie toegevoegd aan mijn pakket. Op een gegeven moment deed ik van alles wat. Het was leuk, maar ik miste ook focus. Op dat moment dacht ik die stap niet te kunnen maken bij Fortezza, en koos ik ervoor een aanbod van een ander bedrijf aan te nemen.”

Wat is de belangrijkste boodschap die je over wilt brengen aan mogelijke nieuwe collega’s?

“Bij Fortezza kun je echt jezelf zijn. Dat vind ik heel belangrijk en dat is ook best uniek. Je bent niet enkel onderdeel van een team of een grotere unit; je bent een persoon op individueel niveau. Er wordt naar je geluisterd en er is persoonlijke aandacht. Fortezza is een hele platte organisatie en iedereen kan bijvoorbeeld ideeën inbrengen in het MT. Als het een goed en haalbaar idee is, dan krijg je de ruimte om het te realiseren.”